THE BURRITO BROTHERS – TOGETHER

Artiest info
Website
facebook
Label: The Store For Music

Het pas uitgebrachte album “Together” van countryrockformatie ‘The Burrito Brothers’ uit Nashville is de derde plaat in een trilogie die begon in 2018 met het album “Still Going Strong” en opgevolgd werd door de plaat “The Notorious Burrito Brothers” uit 2020. “Together” is ook het album waarop ‘long time’-groepslid en gitarist Bob Hatter nog meegespeeld heeft tijdens de opname die plaatsvond enkele maanden voor zijn overlijden op 71-jarige leeftijd op 31 augustus 2021 aan de gevolgen van kanker.

‘The Burrito Brothers’ hebben een geschiedenis in de muziekwereld van meer dan 55 jaar die begon toen ze in 1968 in Los Angeles werden opgericht door Barry Tashian, Billy Briggs, Ian Dunlop en Mickey Gauvin, toen nog onder de groepsnaam ‘The Flying Burrito Brothers’ die op plaat debuteerden met het album “The Gilded Palace Of Sin”. In de daaropvolgende jaren werd er duchtig gewisseld van bandleden met o.a. Bobby Keyes, Leon Russell en ex-‘The Byrds’-leden Chris Hillman en Gram Parsons als bekendste namen die daarna allemaal voor een solocarrière zijn gegaan. Enkele van hun hits uit die succesperiode waren de songs “Sin City”, “Wheels”, “Devil In Disguise” en het later door de ‘Rolling Stones’ gebrachte “Wild Horses” dat door Mick Jagger & Keith Richards samen met Gram Parsons werd geschreven.

Gitarist Bob Hatter uit Nashville kwam in 2017 bij ‘The Burrito Brothers’ na het vertrek van Fred James. Hij sloot zich toen aan bij zanger en keyboardsspeler Chris P James, pedal steelgitarist, dobro-, banjo- en mandolinespeler Tony Paoletta en drummer-percussionist Peter Young die met hun vieren sindsdien de formatie vormden die het hier besproken album “Together” heeft gemaakt. Door zijn zware ziekte werd Bob Hatter naar het einde toe in de studio voor enkele opnamen vervangen door gitarist Steve Allen.

Op de video’s bij deze recensie heben we drie tracks uit het album geselecteerd: “I Live For Loving You”, “Ms. Misery” en “Mr. Customs Man”. De albumtiteltrack “Together”, het walsende “Blood On His Hands”, de zachte countryrocker “Streets Of Santa Rosa” en de countryballads “I Find Love” en “Let Go” waarin Tony Paoletta op zijn pedal steelgitaar excelleert en Chris P James zijn beste zangpartijen bovenhaalt zijn volgens ons de songs die er bovenuit springen op deze plaat. Sommige luisteraars zullen misschien vinden dat dit geen echte ‘Burrito Brothers’-plaat is geworden, maar deze vier mannen kunnen er toch ook niets aan doen dat de 79-jarige Chris Hillman zich gepensioneerd heeft en dat Gram Parsons al in 1973 op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van alcohol en drugs overleed.

(valsam)